top of page
ControlConnect

Load balancing en groene energie … ControlConnect gaat er 100 % voor

ControlConnect

Van IT-toepassingen tot bij u thuis

Load balancing is een term uit de IT-wereld.  Het is een principe dat erop toeziet dat alle servers en computers die op een netwerk aangesloten zijn, blijven werken en niet overbelast geraken. De techniek zoekt een evenwicht zodat dataverkeer altijd feilloos verloopt en processen niet vastlopen. Load balancing vermijdt met andere woorden vertragingen en inefficiëntie.


Ook thuis kan load balancing in combinatie met zonnepanelen u heel wat opleveren in uw portemonnee. Een woordje uitleg.

Wat load balancing doet voor uw energiefactuur

Binnenkort heeft iedereen een digitale meter in huis die elke kilowattuur die men verbruikt, precies registreert. Gedaan dus met de terugdraaiende teller waarmee u de door uw zonnepanelen opgewekte elektriciteit kunt recupereren.


Tegelijk wordt vanaf juli 2022 het capaciteitstarief gehanteerd dat gebaseerd is op uw piekverbruik. Hoe meer toestellen gelijktijdig in werking zijn, hoe hoger uw piekverbruik en hoe meer dat uw elektriciteitsfactuur zal beïnvloeden. Met het capaciteitstarief wil de Vlaamse overheid de burgers ertoe aanzetten om hun elektriciteitsverbruik te spreiden. Op die manier wordt ook de piekbelasting van het net vermeden.


Met load balancing wordt de beschikbare gratis zonne-energie verdeeld over alle energieverslindende toepassingen in huis. De techniek laat toe om de werking van uw vaatwasser,

wasmachine, droogkast en uw elektrische laadpaal verstandig te monitoren. Apps zoals Smappee, Niko Home Control en Home Manager helpen u daarbij.

Load balancing

WENST U MEER INFO OVER DE WERKING EN DE VOORDELEN VAN LOAD BALANCING? BEL OF MAIL VANDAAG NOG NAAR CONTROLCONNECT IN DENDERMONDE.

bottom of page